فونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.

ایجاد برنامه های پیچیده تر _ قسمت 2

ایجاد نوار وضعیت:

همانطور که در برنامه های ویندوزی دیگر مشاهده کرده اید، یک نوار وضعیت، پنل کوچکی است که در پایان صفحه قرار می گیرد. و وضعیت کنونی برنامه را مشخص می کند. در بخش امتحان کنید بعد، نحوه ایجاد نوار وضعیت در یک برنامه را بررسی خواهیم کرد.

امتحان کنید: ایجاد یک نوار وضعیت

  • با استفاده از جعبه ابزار ویژوال استودیو، یک کنترل StatusStrip را در فرم قرار دهید. مشاهده خواهید کرد که این کنترل به طور اتوماتیک در قسمت پایین فرم را گرفته و طول ان نیز به اندازه طول صفحه خواهد شد
  •  در این مرحله یک کنترل لیبل را با لیست کنترل های موجود در StatusStrip اضافه کنید اضافه کنید تا بتوانید متن های مورد نظرتان را در آن نمایش دهبد. برای این کار بر روی نوار وضعیت اضافه شده به فرم کلیک راست کرده و از منوی باز شده Edit Items… را انتخاب کنید تا پنجره Items Collection Editor باز شود. این پنجره نیز مشابه پنجره ی Items Collection Editor برایکنترل نوار ابزار است. در جعبه ترکیبی سمت چپ این پنجره گزینه StatusLabel را انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه Add کلیک کنید.
  • خاصیت های کنترل لیبل اضافه شده به نوار ابزار وضعیت برابر با مقادیر زیر قرار دهید:
Name==sspStatus
DisplayStyle==Text
Text==Ready
  • بر روی دکمه Ok  در پنجره Items Collection Editor کلیک کنید.
  • به قسمت ویراریشگر کد بروید و کد زیر را در کلاس برنامه اضافه کنید:
در این مرحله نیازی نیست که برنامه را اجراکنید، زیرا هنوز کد اصلی آن راوارد نکرده ایم. بنابراین بهتر است مروری بر قسمتهای قبلی داشته باشیم.

چگونه کار می کند؟؟

در ویژوال ، کنترل ها می توانند به یکی از لبه های فرم متصل شوند. به صورت پیش فرض کنترل Status Strip به پایین فرم متصل می شود البته این خاصیت قابل تغییر است و می توانید در صورت لزوم با استفاده از خاصیت Dock آن را تغییر دهید. به این ترتیب  هنگامی که اندازه فرم تغییر کند، چه در زمان طراحی  و چه در زمان اجرا ، نوار وضعیت (کنترلStatusStrip)  موقعیت خود را با اندازه جدید فرم تنظیم خواهد کرد.

txt2

دلیل اینکه خاصیت را از نوع Public تعریف کردهام  نیز به همین مورد بر می گردد.در حقیقت عبارت Public به این معنی که کد های دیگری که در خارج  از این هستند، می توانند به این خاصیت درسترسی داشته باشند و آن استفاده کنند. اگر نخواهید برنامه های دیگر این خاصیت را تغییر  دهند، باید این خاصیت را از نوع Private تعریف کنید. در فصول بعد بیشتر با ان ها آشنا خواهیم شد.

ایجاد قسمت ویرایش متن:

در بخش امتحان کنید بعد، TextBox ای را در فرم قرار می دهیم که کاربر بتواند متن مورد نظر خود را در آن وارد کند.هر کنترل TextBox دارای خاصیتی به نام Multiline است که بصورت پیش فرض برابر با False  است. این خاصیت مشخص می کند که آیا کنترل می تواند بیش از یک خط متن را در خود جای دهد یا خیر. اگر مقدار این خاصیت برابر با true قرار دهید، می توانید اندازه ی TextBox را به هر اندازه ای که بخواهید تغییر دهید و کنترل نیز می تواند هر چند خط متن که در آن وارد شود را نمایش دهد.

امتحان کنید:ایجاد قسمت ویرایش متن

  • به قسمت مربوط به طراحی فرم بروید و با استفاده از جعبه ابزار ویژوال استودیو یک کنترل TextBox بر روی فرم قرار دهید.
  • خاصیتهای کنترل را مطابق با مقادیر زیر تنظیم کنید:
Name==txtEdit
Dock==Fill
Multiline==True
ScrollBars==Vertical

پاک کردن بخش ویرایشگر متن:

در بخش امتحان کنید بعدی، خاصیتی به نام EditText ایجاد خواهید کرد که به وسیله آن بتوانید متن موارد شده در در TextBox را دریافت کرده و یا آن را تغییر دهید . به این ترتیب پاک کردن متن داخل TextBox بسیار ساده خواهد بود، کافی است که این خاصیت را برابر با یک رشته خالی مانند String.Empty قرار دهید.
امتحان کنید: پاک کردن متن داخل ویرایشگر

Form

  • به قسمت ویرایشگر کد برنامه بروید و کد زیر را در آن ............

این نوشته ادامه دارد


موضوعات مرتبط: ایجاد برنامه های پیچیده تر _ قسمت 2 ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 4 شهريور 1393برچسب:, | 7:52 | نویسنده : کـــــوچـــــولـــــو |

صفحه قبل 1 صفحه بعد

لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.

Flying Icon